Gyakori műtétek

 

 


          dr. Mucs
          Műtétek
          Egyéb beavatkozások
          Ajánlat

 

 

"Fülplasztika" - az elálló fül korrekciója

 

 

 

 

A fülplasztika lényege: legtöbbször helyi érzéstelenítés mellett a fül mögött ejtett metszésből a fül porcos vázán végzett beavatkozás. Egyes részeken túlfejlett porcból történő kimetszés, illetve alulfejlett vagy hiányzó hajlatok képzése, rejtett varratokkal történő rögzítése. A műtét után általában 2 hétig rögzítőkötést helyezünk fel.

 

"Orrplasztika"

 

 

 

 

Az orrplasztika általában narkózisban végzett műtét, lényege: az orr csontos- és porcos vázán történő korrekció. Legtöbbször az orr "púposságát", szélességét és a vaskos, szögletes, "lógó", esetleg "hasadt" orrcsúcsot alakítjuk. A metszést rejtetten, az orrbemenetben ejtjük. Helyi érzéstelenítés mellett végzett műtétnél a csontokon végzett fűrészelés, vésés inkább kellemetlen, mint fájdalmas élmény. Egy hét gipszrögzítés követi, a közel végleges eredmény több hét elteltével válik láthatóvá.

 

"Szemhéjplasztika"

 

 

 

 

A szemhéjplasztika mindig helyi érzéstelenítés mellett végzett műtét. Lényege leegyszerűsítve: a megereszkedett, megnyúlt bőrfelesleg kimetszése, és a "táskák" megszűntetése a szemgödörből a szem körülötti izomzat résein kiboltosuló zsírszövet korrigálásával, eltávolításával. Az eredmény 1-2 hét múlva látható a véraláfutások, az ödéma felszívódása után.

 

"Mellplasztika - Mellfelvarrás"

 

 

 

 

ha a mellek nagysága megfelelő, de pl. szülés(ek), szoptatás(ok) kapcsán megereszkedtek, rendszerint "mellfelvarrást" végzünk. A mellfelvarrás lényege a bimbó-bimbóudvar, az emlőállomány visszaemelése, a felesleges bőr kimetszése. Mindig onkológiai szűrővizsgálat előzi meg, általában altatásban végezzük. Kb. 3 hét pihenést igényel.

 

"Mellplasztika - Mellnagyobbítás"

 

 

 

 

a mellek nagyobbítását általában szilikontöltésű implantátum beültetésével  végezzük. Az implantátumot tehetjük a mirigy mögé közvetlenül, vagy mélyebbre, a mellizomzat alá. Az implantátum típusának, méretének megválasztása számos tényezőtől függ, alapos konzultáció szükséges a közös döntéshez..

 

"Mellplasztika - Mellkisebbítés"

 

 

 

 

 

a nagy mellek gyakran komoly panaszokat okoznak. A panaszok közvetlenül a műtét után megszűnnek, azonban a beavatkozás visszafordíthatalanul érinti az emlő állományát: nagy mell esetén legtöbbször elvész a szoptatás képessége. Kivizsgálás után mindig altatásban végezzük, technikailag a felvarráshoz hasonlít.

 

"Hasplasztika v. hasfalhelyreállítás + hasi dermolipectomia"

 

 

 

 

A hasplasztika leggyakrabban terhesség, szülés kapcsán megereszkedett hasfal, petyhüdté vált hasfali bőr korrekciója. Előzetes hasi kivizsgálás - ultrahangvizsgálat- szükséges (epekövesség?) panaszmentes esetben is. A műtét során a hasfali izomzatot újra egyesítjük, a felesleges bőrt, alhasi zsírpárnát eltávolítjuk. Kímélő haskötő, 2 hónap fizikai kímélet szükséges utána.

 

"Zsírleszívás v. lipusuctio"

 

 

 

 

A zsírleszívás nem fogyasztómódszer.  A test különböző tájain felszaporodott, vagy fogyásnak ellenálló zsírpárnák leszívásával végzett "kontúrkorrekció" Egy-két terület kezelése történhet helyi érzéstelenítés mellett, több terület kezeléséhez altatás ajánlott. Több hétig speciális kompressziós ruházat viselése szükséges. Leggyakoribb területek: alhas, combok, derék, csípők területei. Férfiak is gyakrak kérik.magánpraxis:

Life Egészségcentrum

Székesfehérvár, Huszár u. 2. tel: +36 20 5616501

http://www.lifecentrum.hu

 


elérhetőségem telefonon: +36 30 9693537
email:
mucsmdr@gmail.com

Lehetőség van „egynapos sebészeti” beavatkozások végzésére:

Jóindulatú, tapintható emlőtumorok sebészete, sérvműtét, nyitott, vagy laparoszkópos sérvműtét hálóbeültetéssel, epeműtét, sebészeti kisműtétek

esztétikai műtétek: szemhéjplasztika, fülplasztika, orrplasztika, mellplasztika, hasplasztika, zsírleszívás...
ráncfeltöltés, botox kezelés, kisműtétek